Omdat de schapen en hun lammeren grazen op de diverse, wilde begroeiing van de Kempense heide – zoals kruiden, grassen, en struiken – ontwikkelt het vlees een rijke, volle smaak met subtiele nuances.
Daarnaast heeft het vlees een mooie marmering, wat zorgt voor een sappige, stevige beet en een intensere smaakervaring.
Kempens Heidelam is het smaakvolste lamsvlees met de laagste ecologische voetafdruk!
Het vlees heeft een eigen smaak en een stevige beet. Verwacht geen boterzacht opgefokt hapje, maar wel een echte lamssmaak die zelfs met wild kan concurreren.
Het versnijden van ons lamsvlees gebeurt door bekwame ambachtslui met passie voor hun vak en een neus voor een goed product. We kiezen zeer bewust voor een efficiënte verdeling van ons vlees en voor zo weinig mogelijk voedselkilometers. Ons vlees is daarom enkel verkrijgbaar bij diverse betere (hoeve-)slagers en binnen het lokale korte keten-netwerk.
Vrij op de Kempense hei, grazen onze lammeren vanaf de geboorte, samen met hun moeder in de schaapskudde.
Wanneer de tijd er rijp voor is, gaat een deel van onze ramlammeren naar de slacht en worden ze ambachtelijk versneden door de betere slager.
Jouw vlees ophalen, kan bij een verkooppunt in jouw buurt. Bereid het naar eigen smaak of met één van onze op maat gemaakte kruidenmixen.
Alleen, of samen met vrienden of familie: geniet van de onvervalste smaak van écht natuurlijk, wild lamsvlees!
Een eerlijk stukje vlees smaakt nóg beter.
Onze Heidelammeren grazen vanaf de geboorte buiten op Kempense grond. Al grazend, verrichten ze wonderen voor de biodiversiteit in deze gebieden.
Onze lammeren voeden zich met wat de natuur hen biedt: Kempense heide, gras en kruiden vanaf jonge leeftijd. De laatste twee maanden krijgen ze op stal extra natuurlijk ruwvoeder.
Onze schapen ontwikkelen het landschap en stimuleren de biodiversiteit. In kudde, vertonen ze hun natuurlijke gedrag en is hun welzijn optimaal.
De natuurlijke levenswijze en de gevarieerde, natuurlijke voeding die het Kempense landschap te bieden heeft, vertaalt zich in de wilde smaak en pure kwaliteit van het lamsvlees.
Ons lamsvlees is volledig vrij van enige toevoeging. Geen gluten, geen antibiotica – puur natuur, zoals het hoort.
Onze lammeren worden in eigen kuddes geboren en staan vanaf jonge leeftijd mee op de Kempense hei. De laatste weken voor de slacht worden ze bijgevoerd met zelf gewonnen grasklaver en luzerne. Voor het versnijden van ons vlees, werken we uitsluitend samen met lokale slagers die hun vak meester zijn.
We geloven in circulariteit. Onze dieren worden volledig verwerkt, niets gaat verloren. We bieden ons vlees gevacumeerd en diepgevroren aan. Zo behouden we de hoogste kwaliteit en beste smaak. Doordat er geen lucht bij het vlees kan, behoudt het al zijn sappigheid. Bovendien zijn we zo zeker dat elk stuk vlees ook effectief op een bord belandt.
We kiezen zeer bewust voor een efficiënte verdeling van ons vlees. Ons vlees is daarom enkel verkrijgbaar bij diverse betere (hoeve-)slagers en binnen het lokale korte keten-netwerk.
Een eerlijk stuk vlees voor een eerlijke prijs: voor boer en herder, voor de consument én voor de natuur waar we zo van houden.
Het Kempens Heideschaap is een robuust ras, speciaal gekweekt om te overleven op de Kempense heide en in staat te overleven op de natuurlijke voeding die er aanwezig is.