Ons Kempens Heidelam is een smaaksensatie op zichzelf. Wil je de rijke, volle smaak nog meer uitspelen? Of je nu kiest voor een eenvoudige kruidenmix of een uitgebreide marinade, de juiste bereidingstechniek maakt het verschil.
Dé perfecte basismix! Met onder meer pimentkorrels en gemalen Szechuanpeper. Piramidezout zorgt voor een verfijnde afwerking van jouw gerecht.
Een boost voor jouw lamsgerecht! Mosterdzaad, gember en gerookte paprika geven een explosie van smaken en texturen. De zoetheid van lavendel en rietsuiker brengen de hartige smaken in balans.
Voor een oosterse toets! Een diep en nootachtig aroma door kurkuma, komijn, sesamzaad en venkelzaad, aangevuld met citroengras, wat licht zoet en pittig is.
Verse rozemarijn, tijm, citroenschil, zwarte peper en zout zijn eenvoudige smaken die het klusje zeker klaren en heerlijk combineren met lam.
Wrijf je stukje lam vooraf in met wat verse knoflook om het vlees extra tot zijn recht te laten komen.
Voeg dan eens wat koriander toe. De wat scherpere, citrus-achtige smaak zorgt voor een onverwachte smaakbeleving.
Ga dan voor een OFYR mix! Deze mengelingen werden door chef-kok Guy Weyts zelf samengesteld, en zijn de perfecte combinatie met ons lamsvlees.
Een marinade bestaat meestal uit drie hoofdelementen.
Sommige sneden lamsvlees, zoals lamskoteletten bijvoorbeeld, hebben weinig zuur nodig in de marinade. Gebruik enkel wat olijfolie en kruiden als je de pure smaak van het vlees wilt behouden.
Afhankelijk van de snede varieert dit sterk:
Laat je vlees nadat je het hebt gebakken of gegrild, enkele minuten rusten voordat je het aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen zich goed verdelen en het vlees sappiger blijft.